Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Lycon VIP Mailing List Lycon YouTube Channel Connect on Facebook      Norway Sweden

Vaxets resa från förpackning till värmare

01 Oct Blog | Comments Off on Vaxets resa från förpackning till värmare
Vaxets resa från förpackning till värmare
 

Okej, vi erkänner. Det är inte det lättaste att få ut vaxet ur våra förpackningar. Men när det kommer till kvalitet är vi inte beredda att ta några risker. Det finns en anledning till att det ingår en vaxhammare i Lycons sortiment, och den enkla anledningen är att vi inte tar några genvägar när det kommer till att kunna presentera ett vax med hög kvalitet.

Vi vill behålla vaxet i dess naturliga form och inte tillsätta några onödiga ingredienser eller ändra på dess grundform för att underlätta processen av att hälla vaxet i vaxvärmaren. Om vaxet skulle göras om till pelletskulor till exempel, hade detta påverkat vaxets kvalitet då pelletskulorna har en skyddande hinna runt sig som försämrar vaxets gripförmåga. Utan krångliga förpackningar hade vårat vax inte varit lika bra, helt enkelt!

Som tur är vet vi också de mest effektiva sätten att få ur vaxet ur förpackningen och ner i vaxvärmaren.

Hot Wax (folieförpackning):

1. Hamra loss!
Med Lycons Speedy Wax Hammer får du lättast ur vaxet ur förpackningen. Lägg vaxförpackningen i en platspåse innan du börjar hamra så att små vaxbitar inte sprids i rummet. Hamra vidare tills vaxet består av bitar små nog att få plats i vaxvärmaren. Har du ingen Lycon-hammare går det naturligtvis bra med en vanlig hammare också. Det kanske finns en att låna ur pojkvännens verktygslåda?
2. Ingen hammare?
Men kanske ett stengolv i närheten? Utan hammare får man anstränga sig lite mer, men kan ses som ett bra sätt att få ur sig sina aggressioner! Lägg alltid vaxet i en plastpåse för att förhindra att små partiklar av vaxbitarna sprids i rummet. Banka sedan förpackningen mot stengolvet eller mot något annat hårt underlag. Var dock försiktig så att du inte lämnar märken efter dig. Träytor är inte att rekommendera.

Strip Wax (plastburk):

1. Vattenbad
Det lättaste är att låta burken ligga i ett vattenbad tills vaxet smälter tillräckligt mycket för att kunna förflyttas till vaxvärmaren. Häll sedan över vaxet i värmaren och låt det fortsätta smälta ner till rätt temperatur.
2. Balansera
Ett annat sätt är att balansera burken med vax på två spatlar över vaxvärmaren. Slå på vaxvärmaren och vänta till vaxet smälter och rinner ner i värmaren. Se bara till att burken är balanserad rakt över värmaren så inget vax rinner ner för kanterna. Skulle det mot förmodan komma lite vax utanför värmaren finns wax solvent, rengöringsmedel som enkelt får bort vaxrester från arbetsytan.