Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Lycon VIP Mailing List Lycon YouTube Channel Connect on Facebook      Norway Sweden

Varför kallas det ’Brasiliansk’ vaxning?

06 Mar Blog | Comments
Varför kallas det ’Brasiliansk’ vaxning?
 

Många teorier snurrar runt på nätet om den Brasilianska vaxningens ursprung.  Men den mest autentiska förklaringen leder oss fram till en salong som heter J. Sisters på Manhattan, i New York. Denna salong öppnades 1987 av 7 systrar från Brasilien.

Det var på denna salong den Brasilianska vaxningsstilen först introducerades för dom kräsna New York borna.

Janea Padilha, en av systrarna (alla vars förnamn börjar på ‘J’) sa att det var svårt i början att övertyga deras kunder i New York om att prova på en mer vågad Brasiliansk stil istället för den då mer vanliga och minimalistiska bikinivaxningen som alla var vana vid.

I slutet av 80-talet var det ju fortfarande mode att låta håret växa fritt, kvinnor plockade knappt sina ögonbryn och brydde sig inte heller så mycket om att trimma hårväxten på någon annan del av kroppen.

Men detta ändrades en vacker dag då det visade sig att en av deras stamkunder jobbade för Elle Magazine.
En månad efter hennes första besök på salongen kunde man läsa allt om J. Sisters salong i en denna världsberömda modetidning.

Allt fler salonger i New York började erbjuda samma  typ av vaxbehandlingar som på dom Brasilianska systrarnas salong. Det var så man började kalla denna typ av intimvaxning för en “Brasiliansk vaxning”.

Men vad kallar man då en Brasiliansk vaxning i Brasilien?

Där säger man bara ”Tira tudo ou deixa um bigodinho?” Rätt och slätt översatt: “Vill du vaxa bort allt eller ha kvar en liten mustasch?”