Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Lycon VIP Mailing List Lycon YouTube Channel Connect on Facebook      Norway Sweden

Vanliga Frågor

Vad är skillnaden mellan Hot Wax och Strip Wax?

Hot Wax är ett remsfritt vax och appliceras ungefär lika tjockt som ett bananskal på huden, därefter ska vaxet torka en aning innan det rycks bort. Denna metod är nästintill smärtfri, tack vare våran Pre-Waxing Oil som appliceras på huden innan man lägger på vaxet. Hot Wax drar bort håret direkt från rötterna, fördelarna med detta är att det uppkommer färre ingrodda hårstrån och det tar betydligt längre tid för håren att växa ut. Lycon Hot Wax återfuktar huden och rekommenderas framförallt till känsliga områden så som ansikte, underarmar, bikini och intimvaxning i allmänhet som t.ex. Brasiliansk.

Strip Wax rekommenderas för områden där huden är mindre känslig, t.ex. – ben, armar, rygg, bröst och axlar. Ett tunt lager av vax appliceras på huden och tas bort med hjälp av en pappersremsa. Lycons Strip Wax är väldigt skonsamt för huden eftersom den innehåller eteriska oljor och mineraler som verkar lugnande på huden. Lycons Strip Wax drar inte i huden som andra remsvaxer tenderar att göra.

Varför är Lycons Hot Wax mindre smärtsamt?

När man använder Lycons Hot Wax, appliceras först en olja på huden som fungerar som en barriär mellan vaxet och huden, samtidigt som oljan bidrar till att vaxet omsluter håren. När man sen rycker bort vaxet följer endast håren med och inte huden. Därför blir vaxningen skonsamare mot huden och betydligt mindre smärtsam. Lycon utbildar även terapeuter till att använda sig av en mycket skicklig teknik som minimerar eventuella obehag.

Vad är så unikt med erat vax?

Lycon är ett världskänt vaxmärke från Australien och är speciellt utformad för att vårda och återfukta huden med hjälp av naturliga ingredienser. Med Lycons vaxer kommer du inte att känna dig som “nyplockad höna” som man kan göra med andra vaxer. Nu behöver du inte längre göra en Brasiliansk vaxning minst 24 timmar innan den där efterlängtade dejten. Många kunder kommer in och vaxar överläppen eller ögonbrynen samma dag som de ska på ett evenemang, detta är fullt möjligt då Lycons vaxer lämnar ytterst lite eller ingen rodnad alls på huden!

Hur långt ska mitt hår vara före vaxning?

Lycons Hot Wax kan ta bort hår som är så korta som 1 mm och Lycons Strip Wax kan ta bort hår som är ner till 2 mm korta. Alla har en individuell hårväxtcykel men generellt sätt kan vi vaxa områden som blivit rakade en vecka tidigare. När det gäller större områden på kroppen som armar och ben rekomenderar vi att håret ska ha fått växa i tre veckor innan vaxbehandlingen.

Gör det ont?

Smärt tröskeln är också olika för oss alla, vi upplever därför vaxbehandlingar på olika sätt. Men med Lycons noggrant framställda vax blir behandlingen nästintill smärtfri för de allra flesta. Våra kunder har själva uttryckt att de inte kommit i närheten av en så nästintill smärtfri behandling som den dom haft med Lycon.

Kommer det att vara obehagligt efteråt?

Vårat mycket högkvalitativa vax distribueras till salonger med högutbildade och erfarna skönhetsterapeuter. Den metoden som används med Lycons vaxer är skapad för att bidra till en så smärtfri och bekväm upplevelse som möjligt. Före och efter själva vaxningen med Lycon används produkter som säkerställer alla kunders individuella behov möts. För att garantera bästa möjliga och varaktiga av vaxningen så är det viktigt att alltid informera sina kunder om följande:

Håll det vaxade området rent och undvik värme och friktion under 24 timmarna efter vaxbehandlingen, detta innebär;

Duscha och bada inte i för hett vatten.
 Inga bastubad och inga Jacuzzi bad eller dylikt.

Exponera inte huden för direkt solljus. Sola inte solarium.

Undvik hårt arbete och träning eller någon form av fysisk aktivitet där ökad perspirering kan vara en konsekvens.

Klia inte med otvättade händer och unvik berörning i allmänhet på det behandlade området.

Bada inte i klor.

Applicera inte deodoranter, kroppsprayer, krämer eller andra produkter på det vaxade området. Använd bara produkter som rekommenderats av hudterapeuten.

Varför anses Lycons vaxer vara smärtfria?

Innan du använder Lycons Hot Wax appliceras Lycons Pre-Waxing Oil på det området som ska vaxas. Oljan fungerar som en barriär mellan hud och vax. Tack vare våran Pre-Waxing Oil så omsluter vaxet bara håret och fastnar därför inte på huden, detta unika system lindrar obehag och förhindrar smärta.

Hur värmer jag upp Hot Wax och Strip Wax?

Lycons Hot Wax och Lycojet kommer i 1 kilos förpackningar i block form. För att bryta upp blocket kan du placera vaxet i en fryspåse och sedan dunka blocket mot en hård yta ett par gånger på varje sida, du kan också slå blocket med en klubba eller annat hårt föremål några gånger. Blocket kommer att brytas i små bitar som sedan kan läggas i en fryspåse eller i en burk av något slag. Lycons Strip Wax är förpackat i 500 gram eller 1 liters plastbehållare. Behållarna kan värmas i mikron och sedan hällas i vaxvärmaren. Om du har en Lycomini vaxvärmare kan du placera behållaren direkt i värmaren.

Vad är skillnaden mellan Lycons Hot Wax och Lycojet?

Lycons Hot Wax och Lycojet är två olika typer av remsfria vaxer. Båda två är mycket skonsamma och kan ta bort hårstrån så korta som 1 mm. Tekniken för applicering av dessa vaxer är den samma för båda vaxtyperna, det som skiljer dessa två åt är att Hot Wax innehåller skonsamma mineraler som gör att det är mer krämit i konsistensen. Lycojet är lika skonsamt för huden men det är utan mineraler och kan appliseras i ett lite tunnare lager än Hot Wax, Lycojet tar ett väldigt starkt grepp även på hår under 1 mm.

Vilken temperatur ska jag använda för Hot Wax och Strip Wax?

Alla vaxvärmare fungerar olika och värms upp olika fort, så det du ska tänka på är konsistensen och temperaturen. Som en allmän riktlinje, värm först upp Hot Wax och Lycojet till 100 grader i ca 5 minuter (212’F), sänk sedan temperaturen, vaxet ska vara 55 grader (131’F) innan det börjar användas och konsistensen ska vara som tjock honung. För Strip Wax kan du hålla temperaturen på ca 79 grader (174’F). Konsistensen ska vara som tunn honung.

Vilken är den bästa tekniken att använda med Lycons Strip Wax?

Lycons Strip Wax appliceras mycket tunnt. Håll metallspaden / träspaden med ett bestämt grepp i 90 graders vinkel mot kroppen, bred ut vaxet så tunt som möjligt med rimligt tryck i medhårs riktning. Det är viktigt att sprida ut vaxet mycket tunt och jämnt. Placera en remsa i den vinkel du lagt vaxet, stryk med handen över remsan för att försäkra dig om att den fastnat, dra sedan bort remsan med en snabb rörelse mothårs. Lindra med ditt val av Lycons efterbehandlingsprodukter.

Jag har problem med Hot Wax. Varför bryts vaxet när jag tar bort det?

Felaktig användning är oftast orsaken till att vaxet bryts. Följ dessa instruktioner för Lycons Hot Wax och Lycojet. Rengör huden med Lycotane Skin Cleanser, massera sedan lätt in Lycons Pre-Waxing Oil på samma område. Medan du håller huden spänd, applicera vaxet med en träspade i mothårs riktning. Skapa släta och jämna kanter genom att använda lagom tryck. Gör långa ovala former inte tjockare än bredden på 3 fingrar. När vaxet fortfarande är smidigt men inte längre klibbig kan du ta bort vaxkakan med ett bestämt ryck.

Tillhandahåller ni utbildningar i Lycons produkter?

Lycon Nordic har ett team av välutbildade hudterapeuter som ger kurser i vaxning i Sverige, Norge och Finland. Dessutom finns 2 DVD:er  tillgänglig av Lycons skapare, Lydia Jordane. Den ena DVD:n är en fullständig manual där Lycons vaxteknik lärs ut på ett sätt som säkerhetsställer att du använder Lycons produkter på bästa möjliga sätt och där du även får en utförlig produkt introduktion. I den andra DVD:n riktar Lydia Jordane  in sig på intimvaxning såsom Brasiliansk på män och kvinnor.